• YARIM ALTIN
    7.951,00
    % -0,23
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4319
    % 0,02
  • € EURO
    34,7934
    % -0,21
  • £ POUND
    40,7979
    % -0,28
  • ¥ YUAN
    4,4797
    % 0,01
  • РУБ RUBLE
    0,3470
    % -0,22
  • BITCOIN/TL
    2056438,388
    % 0,12
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

Dogecoin’in Ücret Değişikliği Maliyetleri Azaltma ve Düğümleri, Madencileri Teşvik Etme Sözü Veriyor

Dogecoin’in Ücret Değişikliği Maliyetleri Azaltma ve Düğümleri, Madencileri Teşvik Etme Sözü Veriyor

Yeni ücret yapısı #dogecoin için madencilere düşük ücret işlemleri geçişine genel işlem ücretleri yanı sıra Teşvik düğüm operatörleri azaltmak için tasarlanmış görünüyor.

Pazar günü açıklanan Dogecoin çekirdek geliştiricisi Patrick Lodder ve ekibinin öncülük ettiği teklif, birden fazla yazılım sürümünde kademeli olarak uygulanacak.

Dogecoin için bu yılki fiyat artışı ile anlamlı ücretler maliyetli olabilir. Şu anda kullanıcılar dogecoinlerini merkezi platformlarda tutuyor çünkü kendi kendine barındırılan cüzdanlara para aktarmak pahalı. Öte yandan, 1 DOGE’nin altındaki geçiş ücretli işlemler madencilere ulaşmak için yeterli teşvik sağlamaz ve çoğu zaman onaylanmadan bırakılır.

Önerilen değişikliklerin çoğu, madencilerin ve düğümlerin oranları yönlendirdiği daha özgür bir sisteme hizmet ediyor. 

  • Minimum geçiş ücretlerini 1 DOGE’den .001 DOGE’ye değiştirin. Lansman sırasında, Dogecoin ağındaki düğüm operatörleri özel geçiş ücretleri belirleyebilecek.
  • Mikro dönüşümlerin kullanımını teşvik etmek için toz sınırını .01 DOGE’ye düşürün. Kripto para biriminde toz, bir tokenin çok küçük bir kısmını ifade eder, pratikte ihmal edilebilir. Mevcut modelde toz limiti çok yüksek. Geçen yıl ABD doları cinsinden toz olarak kabul edilen şey, bu yıl dogecoin fiyatındaki artış nedeniyle artık çok daha değerli. Toz limiti düşürülerek, .01 DOGE ile 1 DOGE arasındaki işlemler tam işlem olarak kabul edilebilir ve dolayısıyla madenciler tarafından aktarılabilir ve kabul edilebilir. Düğüm operatörleri, yeni “-dustLimit” parametresini kullanarak bu toz sınırını kontrol edebilecektir. 
  • Mevcut .00001 DOGE ücretten .01 DOGE’de bir varsayılan blok dahil etme ücreti oranı tanımlayın. Bu ücret, madencileri spam işlemlerini caydırırken mevcut en kısa blokta bir işlemi onaylamaya teşvik edecektir.
  • Aktarma mantığını geliştirerek, aktarma ücretinin çok az olduğu veya hiç olmadığı işlemlerin herhangi bir blok ekleme ücreti olmadan madenciliğinin yapılabildiği, bir bloğun paylaştırılmış bir bölümü olan “boş alana” daha fazla işlem yapılmasına izin verin. Küçük işlemlerdeki yüksek aktarma ücretleri nedeniyle, boş alan çoğunlukla kullanılmadı. Ancak, mempool’dan yapılan işlemler artık yalnızca işlem boyutuna göre önceliklendirilmeyecek.
  • İkinci bir yazılım sürümünde, ağın %30’u .01 DOGE/kb ile işlemleri aktarmaya başladığında, önerilen minimum ücret oranı .01 DOGE’ye düşürülecektir.

Dogecoin geliştiricisi Ross Nicoll, “Dogecoin işlem ücretlerinin amacı spam önlemedir” dedi. “Kullanıcıların güven duyması için önerilen değerleri sağlıyoruz. Bu değerleri kullanırlarsa, işlemleri makul bir süre içinde onaylanacaktır.”

Teklifte minimum varsayılan ücretler olsa da, “elbette herkes alternatif değerleri kullanmak için düğümlerini değiştirebilir” dedi.

Elon Musk , Twitter, r/dogecoindev ve Dogecoin Github’da sayısız diğerleri tarafından takip edildi, hala bazı sorular olsa da desteklerini gösterdiler. 

Örneğin Udi Wertheimer, Github’daki teklife yanıt vererek geliştirme ekibinin “mevcut piyasa koşullarına göre ücretleri düşürme etkisine sahip olması gereken daha sağlam ve dinamik bir serbest piyasayı teşvik etmesi gerektiğini” öne sürdü. 

Ayrıca, bir geliştirici olan Wertheimer, ücretsiz işlem geçişi ile ilgili belirsizliğe ve Lodder’ın “İyi nokta” ile yanıt verdiği “düğümlere ucuz dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarına kapı açma” yeteneğine dikkat çekti.

YORUMLAR YAZ